کد مطلب:۱-۹۸/۰۹/۱۵
?یک عکس، یک خاطره، یک تحلیل-۲۷?
✍️#قاسم_محمودی
* قونیه پایتخت معنوی ترکیه *
کد تجربه : ۲۷-۸۸/۰۹/۰۵
دیروز پس از خداحافظی از سفارت کشورمان در آنکارا،پایتخت سیاسی ترکیه را ترک و با اتوبوس عازم پایتخت معنوی ترکیه یعنی قونیه شدیم و پس از استقرار و استراحت در هتل،امروز به تاریخ پنجم آذرماه ۸۸،از مکان های دیدنی شهر قونیه از جمله آرامگاه مولانا،آرامگاه شمس تبریزی(البته به روایت ترک ها)،رصدخانه و مدرسه کاراتای ترکیه،بازار و شهر قوینه که به لحاظ فرهنگی به فرهنگ ایرانی بسیار شبیه و شهری مذهبی است بازدید و زیارت کردیم ، دراکثر کتابخانه های این شهر، کتب شهید مطهری و شریعتی به وفور به زبان ترکی استانبولی یافت می شود . در ادامه برنامه ،ضمن شرکت در برنامه اختتامیه سفر در هتل، شاهد رقص زیبای چرخشی دراویش صوفی بودیم. در اخرین گزارش سفرم به چند خاطره ای که در قونیه اتفاق افتاد اشاره می کنم.
در خلال سفر موقع صرف ناهار، گفت و گویی مابین دوستان و همسفران با راهنمای تور در قونیه داشتیم و مثل اکثر جمع ها دوستانمون از هر طیفی اعم از راست و چپ و میانه در گروهمان حضور داشتند واوضاع سیاسی کشور نیز به جهت حرکات میرحسین موسوی و احمدی نژاد در کشاکش سیاسی بود و دوستان درباره ی فشار آمریکا روی ایران و اینکه ترکیه از این حیث هیچ مشکلی ندارد بحث و گفت و گو میکردند ، راهنمای تور در پاسخ،چنین گفت : ای کاش ما هم مثل ایران در فشار بودیم ولی «حیثیت سیاسی»داشتیم.
در توضیحات مدرسه کاراتای قونیه راهنما به دو نقطه مهم اشاره کرد:
۱ - در مدرسه وقتی طلبه ای کشش علمی و عرفانی لازم را نداشت، استادش کفش طلبه را بر عکس جفت می کرد و وقتی طلبه موقع خروج از کلاس این حالت را می دید یعنی باید از مدرسه میرفت
۲- وقتی طلبه ای به مرحله ی فارغ التحصیلی میرسید دستور هجرت صادر میشد تا در یکی از شهرها به تبلیغ بپردازد و حتما بایستی یکی از تجار نیز ایشان را همراهی میکرد تا در تامین معیشت مکمل همدیگر گردند .
در پایان سفر فردا به تاریخ ۶ آذرماه ۸۸ با پرواز از قونیه به استانبول و از استانبول وارد کشور عزیز مان خواهیم شد . با دیدن پیشرفت های ترکیه آنچه فکر مرا بیشتر مشغول داشته اینست که ای کاش مسئولان و دلسوزان انقلاب وایران عزیز بجای دعوا های بی حاصل سیاسی ، دست به دست هم میدادند و کشورمان را به نقطه مطلوب اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی میرساندند بعدا دست به رقابت های سیاسی میزدند . واقعیت اینست تا در تمامی عرصه ها قوی نباشیم،کسی در دنیا حرف ما را نخواهد شنید.
# تحلیل:
۱-پیشبرد اهداف آموزشی و پرورشی وتهیه منابع انسانی و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، جز با حمایت و تامین مالی محقق نمی شود همچنانکه کمک های مالی حضرت خدیجه(س) در گسترش اسلام نقش به سزایی را ایفا نمودند
۲-مدارس مذهبی و خصوصی ترکیه با تاسی از سنت اداره همچو مدارسی در گذشته، هر مدرسه ای در هر نقطه ای از داخل و خارج ترکیه تاسیس شده است حتما بایست ذیل و تحت حمایت یک شرکت تجاری و تولیدی و اقتصادی باشد و سرمایه گذاران این مدارس را برکت شرکت خود می دانند.
۳-بعد از شناسایی استعداد های دانش آموزان و علایق آنان بایستی به مسیر صحیح انتخاب رشته و شغلی که مناسب استعداد و علاقه هایشان باشد هدایت بشوند که متاسفانه این امر در کشور ما با معضلات عظیمی گریبانگیر می باشد.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد