گام دوازدهم(انتخاب رشته) و موفقیت

کد مطلب: ۱-۱۴۰۲/۰۵/۱۱

       ⏮ نقشه راه موفقیت تحصیلی/56⏭

                ✍️#قاسم_محمودی

             ✳️ #انتخاب_رشته ✳️

پس از اعلام نتیجه و کارنامه اولیه کنکور در اواخر نیمه اول مرداد ماه، گام نهاییِ موفقیتِ شما دانش آموز عزیز، انتخابِ رشتۀ تحصیلی از میان رشته های دانشگاهی متنوع کشور عزیزمان است. و اما مراحل و توصیه های لازم:

❇️  مرحله قبل از انتشار نتایج: تحقیق کامل رشته های دانشگاهی حوزۀ رشته خود و به دست آوردن اطلاعات کامل از قبیل محتوای رشته، نحوه ادامه تحصیل، بازار کار آن و ... و توجه ویژه به مشاغل آینده(قسمت مشاغل آینده  در سایت www.edu-mahmoudi.ir).

❇️  انتشار نتایج و کارنامه اولیه: بررسی کامل و موشکافانه کارنامه. در صورتی که اشتباهات اساسی در اصلاح پاسخ برگ شما و یا سایر موارد وجود دارد، به سازمان سنجش کشور اعلام اعتراض کنید و پیگیر بررسی اشتباهات باشید.

❇️  بررسی کارنامه از تمام ابعاد: درصد عملکرد درس ها، رتبه در کشور (بین همه داوطلبان)، آخرین رتبه مجاز در سهمیه، رتبه کل در سهمیه (بین داوطلبان سهمیه منطقه، ...)، تراز.  

❇️ سوابق تحصیلی، تراز و رتبه

❇️  بررسی مجاز بودن در نوع دانشگاه ها (روزانه و نوبت دوم، نیمه حضوری، مجازی و پردیس های خودگردان، ویژه فرهنگیان، دانشگاه فرهنگیان و ... .

❇️  بررسی رشته دانشگاه ها از نظر استانی، ناحیه ای، قطبی و کشوری:

🔸 اگر رشته ای در دانشگاه های همه استان های کشور موجود باشد گزینش آن رشته استانی می شود.

🔸 اگر فقط در دانشگاه یک استان از چند استان همجوار رشته ای موجود باشد گزینش آن رشته ناحیه ای است.

🔸  اگر فقط در دانشگاه یک ناحیه، از دو ناحیه همجوار رشته ای موجود باشد گزینش آن رشته قطبی می شود.

🔸 اگر توزیع یک رشته در دانشگاه های کشور حتی در استان های یک قطب هم نگنجد، یعنی یک قطب داشته باشیم که یک رشته ای را در دانشگاه های هیچ کدام از استان هایش نداشته باشد یا توزیع یک رشته ای در قطب های مختلف کشور ناهمگون باشد گزینش آن رشته #کشوری است.  

❇️ بررسی نحوه پذیرش در دانشگاه از نظر بومی و کشوری:

🔸 کشوری: پذیرش در این استان ها بومی نیست و به نسبت شرکت کنندگان کنکور سراسری ظرفیت بین سهمیه مناطق مختلف تقسیم می شود. یعنی اگر برای رشته مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر (این رشته گزینش کشوری دارد) ۱۰۰ نفر ظرفیت طبق دفترچه وجود داشته باشد ۲۰ درصد آن برای سهمیه ایثارگران و جانبازان کنار گذاشته می شود و می ماند۸۰ نفر ظرفیت. حال اگر فرض کنیم تعداد شرکت کنندگان کنکور در منطقه ۱ رشته ریاضی ۳۰ درصد کل شرکت کنندگان کنکور باشد پس ۲۴ نفر از ظرفیت رشته مخصوص دانش آموزان منطقه ۱ است و بین آنها تقسیم می شود. برای سایر مناطق نیز با توجه به سهمشان از کل شرکت کنندگان کنکور می توان چنین فرمولی را تعمیم داد.

🔸  رشته های قطبی، ناحیه ای و استانی :این رشته محل ها پذیرش بومی دارند یعنی پس از کسر۲۰ درصد برای سهمیه ایثارگران و جانبازان، حدود ۲۰ درصد از ظرفیت باقیمانده به داوطلبان آزاد (غیربومی یا همان داوطلبان سایر استان ها، ناحیه ها یا قطب ها) تعلق می گیرد و باقی سهمیه به دانش آموزان آن بوم (استان، ناحیه و یا قطب) تعلق می گیرد. نسبت ظرفیت برای هر منطقه در هر بوم نیز به نسبت شرکت کنندگان آن منطقه در کنکور سراسری است. یعنی مثلاً اگر برای رشته مهندسی عمران دانشگاه امیرکبیر (این رشته گزینش ناحیه ای دارد) ۱۰۰ نفر ظرفیت داشته باشیم ۲۹ نفر آن مخصوص سهمیه جانباز و ایثارگران است. می ماند ۸۰نفر. از این ۸۰نفر حدود۲۰ درصد برای داوطلبان غیربومی (در اینجا می شود غیرناحیه ای) است که می شود ۱۶نفر. ظرفیت باقیمانده ۶۴ نفر است که به داوطلبان آن بوم تعلق می گیرد. نسبت تعلق این ۶۴ نفر به سهمیه های مناطق سه گانه نیز اینگونه است که مثلاً اگر مثلِ مثال بالا داوطلبان منطقه۱ حدود ۳۰ درصد از کل شرکت کنندگان کنکور سراسری را تشکیل بدهند از این ۶۴نفر حدود ۲۰نفر ظرفیت تعلق می گیرد به داوطلبان منطقه ۱ که حتما در آن ناحیه بومی باشند. استان بومی هر دانش آموز در داخل کارنامه مشخص شده است.

❇️  بررسی دانشگاه از لحاظ کیفیت، مکانی، هزینه، خدمات، تعهدات و شرایط خاص دانشگاه.

❇️ بررسی رشته محل های متمرکز و نیمه متمرکز (مصاحبه دارند).

❇️  لیست کردن رشته های مورد علاقه.

❇️  انتخاب رشته های مورد علاقه ای که در آن ها استعداد داری.(می توانید از قسمت مرکز استعداد و توانمند سازی-تست تیپ شخصیتی-سایتwww.edu-mahmoudi.ir برای شناخت استعداد خود بهره ببریم)

❇️  انتخاب از بین رشته های مورد علاقه و مستعد که در آینده بازار کار و درآمد مناسب شما را دارند.

❇️  انتخاب دانشگاه هایی که در آن ها، رشته های موردنظر و آینده کاری خوب وجود دارد.

❇️  وارد کردن آن ها در جدول انتخاب رشته به ترتیب اولویت.

**************************************************************************************

  • نقشه راه موفقیت تحصیلی
  • مشاوره تحصیلی
  • قاسم محمودی
  • انتخاب رشته
  • قطبی
  • کشوری
  • استانی
  • تراز
  • رتبه
  • سوابق تحصیلی
  • نمره کل
  • سهمیه
  • کنکور
  • دانشگاه

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

whatsapp