نقشه راه موفقیت تحصیلی/55
✍️#قاسم_محمودی
گام یازدهم (روز کنکور سراسری) و موفقیت
روز سرنوشت ساز و مهم کنکور که می خواین تمام زحمات و نتیجه مطالعاتی خودتون رو در عرض چند ساعت در معرض نمایش بذارین، نیازمند رفتار حرفه ای خاصی هست که بایستی با مدیریت هیجانات و هوش معنوی خود، اون رو سپری کنین. و اما قبل از ارائه راه کارهای لازم، بهتره بدونین احتمالاً شما داوطلب عزیز، با چه مواردی روبرو خواهید شد:
🔸دیدن سطح سوالات که با انتظارات قبلی شما هم خوانی ندارد
🔸دلشوره و اضطراب
🔸محل قرار گرفتن شما در جلسه آزمون که قبلا عادت به این مکان نداشتی
🔸کمبود وقت
🔸نحوه مدیریت پاسخگویی به سوالات هر درس
♻️رفتار رتبه های برتر در جلسه کنکور چگونه بود؟♻️
🔸رتبه ۱تجربی۹۸( #ایزدمهر_احمدی_نژاد): روز برگزاری آزمون سراسری، استرسم نسبت به شب قبل کمتر بود، و چون شب قبل از آن، کمی نگران دیر بیدار شدن و خواب ماندن بودم، چند دقیقه اول شروع آزمون سراسری هم کمی سخت گذشت، اما در کل، مشکلی پیش نیامد.
🔸رتبه ۸ ریاضی ۹۸( #فاطمه_جعفری): در کنکور سوالاتی داشت که در حد مقطع راهنمایی بود، با وجود اینکه اعصابم خرد شد سعی کردم آرامشم را حفظ کنم و به بقیه سوالات با دقت پاسخ دهم به طوری که وقت اضافه آوردم و دوباره از اول چک کردم که بیدقتی نداشته باشم.
🔸رتبه ۹ ریاضی ۹۸ ( #مهران_منتظر): زمانی که وارد حوزه شدم و دفترچه را دریافت کردم اضطراب و دلشوره گرفتم، البته سعی کردم آرامش خود را حفظ کنم و این کار را انجام دادم.
🔸رتبه۸ تجربی۹۷( #سید_شایان_شجاعی): در جلسه کنکور در راهرو قرار گرفتم. در صورتی که در طول سال در آزمون ها هر موقع در راهرو بودم، جای خود را تغییر میدادم. ولی توانستم در جلسه کنکور خودم را کنترل کنم.
🔸رتبه۳تجربی ۹۶( #محمدرضا_نادری): آن مباحثی که همه با سرعت می زنند شما باید سعی کنید تا می توانید سرعت را افزایش دهید و آن جایی که بقیه ایست می کنند به خودتان استرس ندهید، یعنی یا رد شوید یا خودتان را تقویت کنید.
🔸رتبه۴انسانی ۹۶( #زینب_ابن_علی): از آنجا که فضای مناسبی در کنکور ایجاد شده بود استرسی نداشتم و اصلًا احساس نداشتم که در جلسه کنکور هستم و به کنکور به دید یک امتحان معمولی نگاه میکردم و در عین حال برای تمامی سوالات به غیر از ۱۰تست آخر ریاضی قبل از آنکه پاسخ تستی را در پاسخ نامه وارد کنم "بسم الله الرحمن الرحیم" و "یا فاطمة الزهرا" میگفتم و این نشان دهنده آرامش من بود.
🔸رتبه ۵ ریاضی ۹۶( #سعید_نعیمی): در روز کنکور پیشنهاد می کنم داوطلبان حتماً یک یا دو شکلات همراه خود داشته باشند و به هیج وجه زمان درسی را به درس دیگر اختصاص ندهند مگر اینکه درسی تمام شود و وقت اضافه بیاورد و هر درسی زمان استاندار خودش را داشته باشد. در روز کنکور صوت قرآن گوش دهند،به خدا توکل کنند و استرس نداشته باشند. در تابستان خيلي تمرين کردم و زمان هر تست را کوتاه¬تر از آنچه در کنکور بود، در نظر مي¬گرفتم. اين امر باعث شد که سرعتم در تست زني خوب باشد و حتي در کنکور وقت اضافه هم آوردم!
🔸رتبه ۱ ریاضی ۹۵( #احسان_شریفیان): برخی افراد به خاطر روحیهَشان به استرس کنکور غلبه و از همان ابتدا ذهن خود را متمرکز میکنند، اما دیگر داوطلبان مدت زیادی طول میکشد تا بر این اضطرابشان غلبه کنند؛ کنکور سراسری باعث ایجاد استرس و اضطراب در بین داوطلبان میشود و من شخصاً بعد از گذشت ۵ دقیقه از شروع این ماراتن بزرگ، توانسته بر این استرس غلبه کرده و موفق به حل سوالات مربوطه شدم. داوطلبان در سر جلسه کنکور به هیچ وجه نباید به نتیجه آن توجه کنند و با خیالی آسوده و آرامش کافی به تست زدن بپردازند.
🔸رتبه ۶ ریاضی ۹۵ ( #امیرعلی_محمدحسینی): يكي از دلايل اين تفاوت ممكن است به دليل مديريت بر خود باشد. روز كنكور تنها استرس امتحان داشتم و اين استرسي نبود كه باعث شود امتحان را خراب كنم و متاسفانه حتي دانش آموزاني كه برتر هستند اينگونه استرسها نتايج كار آنها را تغيير ميدهد.
❇️جلسه کنکور را چگونه مدیریت کنیم؟
♻️قبل از جلسه آزمون:
🔸بیدار شدن به موقع و راز و نیاز و آرامش گرفتن از خدا و طلب کمک کردن از خدا.
🔸خوردن صبحانه کامل مثل عادت همیشگی خود.
🔸برداشتن ۱۰ وسیله جلسه آزمون( شب قبل آن را آماده کردید).
🔸رفتن به سرویس بهداشتی و گرفتن وضو برای انجام یک کار علمی مقدس.
🔸 حضور به موقع در حوزه امتحانی (که گرفتار ترافیک و ... نشوید)، و پیدا کردن شماره صندلی و محل آزمون خود.
♻️حین جلسه آزمون:
🔸قرار گرفتن در صندلی خود و چک کردن مشخصات و شماره صندلی.
🔸 به درصدهای خود فکر نکنید و درصدی را از پیش برای خود تعیین نکنید. زیرا در صورتی که درسی خاصی در آزمون سخت باشد و شما نتوانید به آن درصد برسید، دچار استرس خواهید شد و روحیۀ خود را از دست می دهید.
🔸 فکر کردن به چیزهای خوب قبل از شروع امتحان (و به هیچ وجه به اتفاقات ناگواری که احتمال رخ دادنشان بسیار بسیار کم است فکر نکنید). برای خود ذهنیت مثبت از کنکور بسازید و با آرامش کافی آزمون را شروع کنید.
🔸تمرکز ذهنی و تنفس عمیق و فکر نکردن به هیچ چیز به جر مدیریت درست جلسه آزمون.
🔸گوش دادن به صدای قرائت قرآن و آرام شدن خود با یاد خدا.
🔸 برداشتن دفترچه و توجه جدی به این نکته كه دفترچه را تند تند ورق نزنید و نخواهید در يك نگاه، همه سوالات را ببينید، چرا که اين كار، باعث می شود اگر در آن سوالات، سوالي را ببينيد كه بلد نيستيد شما را نگران مي كند و نمي توانيد به سوالات ديگر هم پاسخ دهيد.
🔸شروع به جواب دادن سوالات، از درسی که بیشتر به آن مسلط هستید و در آزمون های آزمایشی قلق کار را به دست آورده اید.
🔸پاسخ به سئوالات به ترتیبی که در درس مربوطه آمده است¬:
🔸خواندن با دقت و كامل سئوالات و بررسی با دقت هر ۴ گزينه مربوط به هر سؤال.
🔸دقت به این نکته كه: آزمون شما يك سوال دارد و آن هم فقط همان سؤالی است كه در حال حل كردن آن هستيد پس در آن لحظه به هيچ چيز ديگر فكر نكنيد. وقتي اين سوال را با ذهن باز حل كرديد، به سراغ سؤال بعدی برويد و باز هم فكر كنيد و همين يك سؤال را بايد پاسخ دهيد و تمام فكر خود را روي آن سؤال بگذاريد.
🔸وارد کردن پاسخ صحیح هر سئوال در پاسخ برگ. به هیچ عنوان وارد کردن پاسخ را برای آخر کار نگه ندارید، چون احتمال اتمام وقت آزمون و گرفتن برگه ها توسط مراقب و یا عجله کردن و وارد کردن اشتباه گزینه ها، زیاد است.
🔸 استفاده از سه علامت:
#تیک (سوالی را که درست جواب دادید)
#دایره (سئوالاتی که راه حل طولانی دارد و یا شک دارید) و
#ضربدر (سئوالاتی که اصلاً بلد نیستید).
رد شدن سریع از سئوالاتی که شک دارید یا راه حل طولانی دارد و یا بلد نیستید، چرا که در کنکور همه سئوالات ارزش یکسانی دارند.
🔸 بعد از اتمام تمام سوالاتی که بلد هستید و علامت تیک زدید، برگردید به سراغ سئوالات #دایره_دار و بعد از رسیدن به جواب های آنها بروید سراغ سئوالات #ضربدرها و از زمان خود تا جمع آوری دفترچه نهایت استفاده را بکنید.
🔸در هر زمان از جلسه که احساس خستگی کردید، چند ثانیه برگه را کنار بگذارید. چند نفس عمیق بکشید. کش و قوسی به بدن خود بدهید. مواد قندی مثل شکلات و خرما بخورید و بعد ادامه دهید.
🔸 اگر ۳ یا ۴ سوال سخت پشت سر دیدید و نتوانستید به آن ها پاسخ بدهید، همیشه به این فکر کنید که این برای رقیبانتان هم اتفاق افتاده است و قرار است کسی موفق شود که استرس و تمرکز خود را مدیریت کند. پس با آرامش به ادامۀ آزمون بپردازید.
🔸 به هيچ عنوان خود را با دانش آموز كناری خود مقايسه نكنيد و فكر نكنيد كه او تند تند سؤالات را پاسخ مي دهد و تو نمي توانی كه جواب دهي. اين را بدانيد كه دفترچه او با شما متفاوت است. "A، B، C، D "
🔸 انرژي خود را تا پايان آزمون حفظ كنيد و انرژي خود را براي تمام آن کل ساعت آزمون تقسيم كنيد، نه اين كه اولِ كنكور پرانرژي شروع كنيد و تمام انرژي خود را صرف يك ساعت اول كنيد و بعد ديگر انرژي نداشته باشيد. بايد مديريت داشته باشيد.
♻️بعد از آزمون:
🔸 به هیچ عنوان به نتیجه آزمون فکر نکردن و امیدوار به نتیجه خوب آزمون بودن.
🔸تحقیق در رابطه با رشته های دانشگاهی مورد علاقه خود و آینده شغلی و بازار کار آن ها.
🔸لذت بردن از تعطیلات تا اعلام نتایج کنکور.
*************************************************************************************
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد