کد مطلب: ۱-۱۴۰۲/۰۲/۲۷
⏮ نقشه راه موفقیت تحصیلی/49⏭
✍️#قاسم_محمودی
گام پنجم (نوروز) و موفقیت
تعطیلات نوروزی، بین ۱۴ الی ۱۷ روز که به عنوان فرصت طلایی داوطلبان کنکور نامیده شده، آغازگر بهار طبیعت و امید برای دانش آموزان زیرک و افرادیه که دوست دارن گذشته رو جبران کرده و تمام همّت خودشون رو به نمایش بذارن.
❇️ از چه جهت امید بخشه؟
🔸هنوز فرصت باقی است (حدود ۱۵ هفته *۷روز *حداقل ۱۰ساعت=۱۰۵۰ساعت).
🔸وقت دانش آموزان در ایام بهار بیشتر آزاد می شود.
🔸شکل گیری و ساختار مطالعه، در طول ماه های گذشته صورت گرفته و بعد از این، موقع نتیجه گیری است.
🔸 اوقات نزدیک به کنکور ارزش بیشتری از نظر ماندگاری مطالب در ذهن و انگیزش دارد.
در این ایام، مدرسه و موسسات خصوصی به دنبال برگزاری اردوهای مطالعاتی نوروز در مدرسه، دانشگاه یا به شکل اردوئی در یکی از شهرها هستند و یا اینکه دانش آموز ترجیح می دهد در یکی از قرائت خانه ها و یا در صورت فراهم بودن شرایط در منزل، به مطالعه بپردازد و از این ایام به نحو احسن بهره مند گردد.
❇️رتبه های برتر از این ایام چطوری بهره بردن؟
🔸رتبه۶ریاضی ۹۸( سیدارشان_دلیلی): از ایام نوروز به بهترین شکل استفاده کردم تا برنامهریزی مناسبی برای ادمه کار و نزدیک شدن به کنکور داشته باشم.
🔸رتبه۱۰ریاضی ۹۸( محمدمهدی_ابوترابی): من در دوره عید ۳ روز یعنی ۲۸ و ۲۹ اسفند و روز اول فروردین استراحت و تفریح کردم البته به مسافرت نرفتم. از روز دوم فروردین دوباره شروع به خواندن جدی درس ها و جمع بندی دروس پایه کردم.
🔸رتبه۱ تجربی۹۷( امیررضا_براتی): میدانستم که اگر از این ایام خوب استفاده کنم و برنامه مطالعاتی دقیقی داشته باشم، می توانم از خیلی از داوطلبان که در این ایام مطالعه نمیکنند، جلو بزنم و خودم را بالا بکشم. برای همین طبق برنامه آزمونهای آزمایشی درس میخواندم و به جمعبندی دروس پایه و مطالعه مباحث نیمسال اول سال چهارم (دوازدهم) میپرداختم. لازم است بگویم که برخلاف عدهای که میگویند باید اسفندماه تمام درسها را خواند و به پایان رساند، من اواسط اردیبهشت به طور کامل درسهایم تمام شد و به جمعبندی جامع درسها رسیدم.
🔸رتبه۷انسانی ۹۷(کیمیا_طهماسبی): من با خانوادهام صحبت کرده بودم که امسال عید به مسافرت نرویم. فقط روز اول عید را تعطیل کردم و همینطور اگر مهمان به منزل میآمد حدود ۱۰ دقیقه کنار آنها مینشستم و بعد به اتاقم میرفتم و درسها را مطالعه میکردم. پیشنهاد میکنم اگر در خانه شرایط برای مطالعه فراهم نیست حتماً به کتابخانه بروید یا در اردوهای مطالعاتی نوروز شرکت کنید. چالش دیگر من در این ایام حجم زیاد درسها بود که با دو روش بازیابی و افزایش ساعت مطالعه توانستم آن را مدیریت کنم.
🔸رتبه ۹انسانی ۹۷ ( کوثر_دستورانی): در این دوران بیشتر بر بازیابی مباحث تأکید داشتم. در دوران طلایی نوروز زمان بسیار محدود است و از طرفی تعداد درسها زیاد است بنابراین بازخوانی چندین باره با توجه به این زمان کار عاقلانهای نیست. در این دوران یادگیری کامل میشود و شرط به وجود آمدن یادگیری کامل، درگیری و چالش با سؤالات است. من سؤالات را حل میکردم و کاملاً برایم مشخص میشد در کدام مباحث ضعف دارم و کدام مطالب نیاز به مرور بیشتر دارند، در نتیجه زمان اتلاف شدهام کمتر میشد. (به جای مرور همه مطالب روی مباحثی که نقاط ضعفم بود، تمرکز میکردم).
دانش آموزان در این ایام، دو دسته اند:
♻️ دسته اول: دانش آموزانی که تمام مباحث هر سه پایه را به صورت کامل، مطالعه و همه تست های موضوعی را کار کرده اند. در این حالت بهتر است که به جای مرور و مطالعه دروس و زدن تست ( از کتاب به تست)، بر عکس عمل کنند، یعنی اول تست بزنند و تست هایی را که غلط زدند و یا نتونستند بزنند، به مبحث مربوطه در کتاب یا جزوه و یا درسنامه ( از تست به کتاب) مراجعه کنند و پس از مطالعه کامل مبحث، نسبت به حل دوباره آن اقدام نمایند و در صورت عدم حل دوباره، به پاسخنامه تشریحی مراجعه و کاملاً یاد بگیرند. حتماً نکاتی را که تازه یاد گرفته اند، در دفترچه ای به صورت موضوعی یادداشت و در بازیابی های دور بعد، قبل از زدن تست، آن ها را مرور کنند. بهترین منبع برای این کار حل « #آزمون_های_شبیه_ساز_کنکور» است که توسط موسسات منتشر می شود.
♻️ دسته دوم: دانش آموزانی که هنوز امر #یکسان_سازی (اتمام تمام مباحث) را انجام نداده اند، بایستی موارد زیر را انجام بدهند:
🔸تهیه جدول مباحث مطالعه نکرده از روی جدول پیشرفت دروس ( روندنما) با توجه به درصد عملکرد خود در آزمون ها، در تمامی پایه ها و درس ها.
🔸 پیش بینی زمان لازم برای مطالعه و زدن تست موضوعی در مقابل هر مبحث.
🔸پیش بینی مدت زمان تعطیلی به ساعت (چند روز *چند ساعت در روز).
🔸 اولویت بندی موضوعات و مباحث مطالعه بر اساس زمان موجود (با اولویت دروس پایه دهم و یازدهم) با مشورت مشاور.
🔸 برنامه ریزی محتوایی و زمانی جهت انجام مطالعه با مشورت مشاور.
🔸 مطالعه و زدن تست موضوعی.
نکته: در صورت اتمام کلیه مباحث باقی مانده می توانید مثل گروه اول نسبت به انجام آزمون های شبیه ساز، طبق فرمول دسته اول، اقدام کنید.
***********************************************************************
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد