⏮ نقشه راه موفقیت تحصیلی/18⏭
✍️#قاسم_محمودی
🌺 شیوه مطالعه معارف اسلامی🌺
تجربیات برترین ها در مطالعه درس دین و زندگی چیه؟
- باید ارتباط مفهومی آیات و متن درسها را فهمید و برای آیات و احادیث پیام نوشت. همچنین لازم است که حداقل اول و آخر آیات را حفظ کرد یا کلمه خاصی که در آن هست؛ باید حفظ شود. (رتبه1 تجربی99-سید امیر سید شنوا).
- لازم است که به کتاب درسی خیلی مسلط باشیم و این تسلط با زیاد خواندن به دست نمیآید، بلکه با عمیق خواندن امکانپذیر است. (رتبه1 تجربی98- ایزدیار احمدی نژاد).
- قبلاً درس دین و زندگی را نکتهای و تستی میخواندم؛ اما حالا مفهومی میخوانم و حاشیهنویسی میکنم. این روش کمک زیادی کرده است. (رتبه 9 تجربی98- سیاوش کیانپور).
- برای موفقیت در درس معارف اسلامی، لازم است که آیات کتاب را دقیق حفظ کرد؛ در ضمن، سؤالات کنکور در این درس، گاه با دید استدلالی داوطلبان مطابقت ندارد. در این گونه سؤالها باید به نگاه طراح پیبرد. من، خودم، اوایل در پاسخگویی به یکسری از سؤالهای معارف اسلامی خیلی مشکل داشتم، اما به مرور و با تست زدن و پیبردن به نگاه طراح، مشکلم حل شد. یک مساله مهم هم این است که منبع پاسخگویی داوطلبان باید متن کتاب باشد و آنها نباید بر اساس عقل و فهم خود سؤالها را جواب دهند؛ بلکه باید ببینند که متن کتاب چه گفته است. (رتبه2 ریاضی96- محمد کاظم فقیه خراسانی).
تستی بخونم یا مفهومی؟
در درس معارف اسلامی، خوندن، تکرار و تسلط بر مفاهیم، مهمترین عامل موفقیته و این درس، مانند دروس اختصاصی نیست که بخواهیم زمان زیادی را در آن صرف تستزنی کنیم. مهم آن است که در تنظیم زمان، حدود ۷۰ درصد وقتتان را معطوف به مطالعه و مرور کنید و ۳۰ درصد باقیمانده را به تست زدن اختصاص بدین؛ به عبارت دیگر، در درسی مانند «دین و زندگی»، خوندن دقیق و مرورهای پیدرپی میتونه خیلی کارساز باشه و تست زدن در اولویت بعدیه.
نحوه مطالعه و یادگیری اجزاء دین و زندگی
متن درس
برای به دست آوردن درصدی مناسب از درس دین و زندگی، حتما باید خط به خط کتاب را طوری بخوانید که تمام کلمات کلیدی، سرتیترها و … را از حفظ باشید و بتوانید کتاب را در ذهن داشته باشید (یک نوع حافظه تصویری)؛ مثلاً این سر تیتر است، این آیه است و بعد از آن چه جملاتی و چه کلماتی آمده است .برای مطالعه این درس:
- مطالعه اجمالی درس و پیداکردن دید کلی نسبت به درس
- طرح سوال از نکات اصلی درس
- دقیق خوانی متن درس
- برقراری ارتباط بین دانسته های خود و به خاطر سپردن جزئیات مطالب.
آیات و روایات
یکی از مباحث خیلی مهم در کنکور دین و زندگی، آیات، احادیث و روایات است که متن فارسی و متن عربی آن تقریباً بیش از ۶۰ درصد سؤالات کنکور را شامل میشود. در خواندن آیات و روایات به این نکات توجه کنید:
- موضوع اصلی آیه را بدانید (سر تیتر اصلی درس یا پاراگراف اصلی یا فرعی).
- این آیه از زبان چه کسی یا چه کسانی است؟
- این آیه درباره چه کسی یا چه کسانی است؟
- این آیه خطاب به چه کسی یا چه کسانی است؟
- این آیه برای چه زمانی است و ظرف تحقق آیه کدام است؟
- کلمات کلیدی آیه کدام است؟
- این آیه با کدام آیه و حدیث و شعر دیگری ارتباط معنایی دارد؟
- حتما پاراگراف بالا یا پایین آیه را که با آن ارتباط دارد، مرور کنید.
- آیه با چه کلماتی شروع شده و با چه کلماتی پایان یافته است؟
- ترجمه دقیق آیه چیست؟
(مرکز مشاوره تحصیلی محمودی 09143099175)
**********************************************************************
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد