⏮ نقشه راه موفقیت تحصیلی/6⏭
✍️#قاسم_محمودی
🌺 سبک های یادگیری و موفقیت🌺
- آرمین گلچین (رتبه7 تجربی95): همه چی در کتاب درسی است، مهم این است که مطالب کتاب را بفهمیم و به طور کامل یاد بگیریم.
- بهار رادمهر (رتبه3ریاضی97): در مطالعه خود، بیشتر بر کیفیتبخشی و عمق دهی به مطالعه تأکید داشتم تا کمیت آن، و برای این مسئله اهمیت بیشتری قائل بودم.
- امیررضا صدر یکتا (رتبه4 تجربی97): روی روشهای مطالعاتی خود تمرکز کنید، با استفاده از این ایده ها، روش خود در درسهایی که در آنها ضعف دارید تغییر دهید. با تغییر روشهایتان به دنبال پیشرفت در این درسها باشید.
- عرفان پازکی (رتبه9 تجربی95): اوایل درس زیست شناسی را به سختی در بازۀ 20 الی 40 درصد پاسخ میدادم. تغییر در سبک درس خواندن من بود که با رشد بی سابقه ای در تراز آزمون ها مواجه شدم. علاوه بر این، خودم نیز روش ها و سبک های نوینی را در درس زیست شناسی ابداع کردم که در نهایت در کنکور تجربی سال 95، موفق به کسب درصد 100 در درسهای عمومی و اختصاصی شدم.
سلام، در اول صفحه مطالب 4 نفر از برترینارو براتون آوردم که همگی شون بر فهم عمیق مطالب کتاب درسی و توجه به روش های اختصاصی خودشون داشتن. روش درس خوندن شما چجوریه؟! خب، دوست دارم از زبون خودتون بشنوم لطفا یکی یکی:
من صبحا یاد می گیرم.
من شبا یاد می گیرم.
من وقتی شادم یاد میگیرم.
من وقتی مسئله حل میکنم یاد میگیرم.
من وقتی به دوستام درس میدم یاد میگیرم.
عالیه، در حقیقت همه اینا بیانگر سبک یادگیری شماست و هر کسی سبک یادگیری خاص خودشو داره. اگر بتونید سبک یادگیری خودتون را پیدا بکنید، به راحتی میتونین با کمترین زمان و متناسب با شخصیت خودتون مطالب رو یاد گرفته و خودتون را بیخودی خسته نکنین. رمز موفقیت خیلیا در کشف سبک یادگیری و روشهای خاص خودشون هست.
سبک های یادگیری
«سبك»، سطح هوش يا صفت شخصيتی نيست، بلكه تعامل هوش با شخصيت است. دانشآموزان سبكهای يادگيری متفاوتی دارند، يعني اطلاعات را از طريق صافی های متفاوتی پالايش و دستكاری میكنند (کلب، 1974). دانش آموزان از 4 طریق یاد می گیرند:
تجربۀ عينی (احساس کردن):
فرد از طريق تجارب ويژه، ارتباط با مردم و حساسيت به احساسات افراد، ياد می گيرد.
مشاهدۀ تأمّلی (دیدن و مشاهده):
دانش آموز از طریق مشاهده دقيق، قبل از قياس و قضاوت، نظاره اشياء از جنبههای مختلف و جستوجوی مفاهيم و معنای چيزها یاد میگیرد.
مفهومسازی انتزاعی (فکرکردن):
دانش آموز دیدگاه ها را به صورت منطقی تحلیل و مسائل را به صورت اصولی و منظم طراحی و حل میکند. برای درک مسائل و موقعیت ها بیشتر از منطق و تفکر استفاده می کند.
آزمايشگری فعال (کار عملی و آزمایش):
دانش آموز با گفتگو در رابطه با مسائل، مباحثه گروهی ، انجام آزمایش و کار عملی یاد می گیرد.
«کلب» معتقد است که دانش آموز، به استفاده از هر چهار روش تمایل دارد ولی ممکن است که در یکی از این ها، تسلط بیشتری داشته باشد. لذا 4 سبک را معرفی میکند که یکی از این ها سبک غالب شماست.
سبك واگرا: ترکیبی از احساس و مشاهده است که دانش آموز، یک موضوع و مسئله را از زاویای مختلف نگاه میکند و از طریق دیدن و مشاهده (تصویر، فیلم، پاورپوینت) و انجام تکالیف در منزل بیشتر یاد میگیرد. اين افراد متمايل به رابطه با ديگران، هيجانی و دارای قوۀ تصور بالا هستند و دوست دارند با ایده ها سر و کار داشته باشند.
سبك همگرا: ترکیبی از تفکر و آزمایش و عمل کردن است. دانش آموزان بيشترين توانايی را در كاربرد انديشهها و نظريهها دارند. آنها ترجيح می دهند با مسايل فنی سر و كار داشته باشند، نه مسايل اجتماعی و بين فردی. این افراد به هنگام تدریس و تفکر روی مسائل و انجام آزمایش و کار عملی بهتر یاد می گیرند.
سبك جذبكننده: این افراد با ترکیب خوب دیدن و فکرکردن بیشترین توانايی را در درك و تركيب اطلاعات فراوان بهصورت موجز و منطقی دارند. آنها كمتر به افراد توجه می كنند، ولی به انديشهها و مفاهيم انتزاعی علاقهمندند. با مشاهده و دیدن فیلم یا پاورپویت و اشکال و درآوردن متون درسی به صورت خلاصه، با تفکر و تأمل بهتر یاد می گیرند.
سبك انطباقيابنده: دانش آموزان این سبک، احساس و آزمایش و عملی کردن ایده ها را با هم ترکیب میکنند. آنها بيشترين توانايی را در يادگيری تجارب دست اول دارند. بنابراين، احتمالاً از اجرای طرحهايی كه آنها را با تجارب تازه و چالشانگيز درگير می سازد، بسيار لذت می برند و بهترین مسیر یادگیری این دانش آموزان تکلیف در منزل و کارهای عملی و آزمایشی است.
💎سبک یادگیری من چیست؟
آزمون سبك یادگیری «كلب» شما را در چهار سبك یادگیری مورد سنجش قرار میدهد تا شیوه یادگیری شما مشخص گردد. اگر تمایل دارید سبك و شیوه درس خواندن و یادگیری خود را بدانید می توانید با مراجعه به آدرس اینترنتی مرکز مشاوره تحصیلی محمودی http://mahmoudi.adviseman.ir/ (محمودی 09143099175)، از سبک یادگیری خود اطلاع پیدا کنید.
*************************************************
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد