⏮ مبانی نقشه راه موفقیت تحصیلی/4⏭
✍️#قاسم_محمودی
🌺 تیپ شخصیتی،آینده شغلی و موفقیت🌺
سلام بچه ها، بحث امروز رو میخوام با یه سوال شروع کنم. به نظرتون چند درصد مردم جهان از شغل خودشون راضی ان؟
آقا من بگم، به نظرم هیشکی از شغلش راضی نیست.
درسته. عزیزمون به شوخی گفتند ولی بهتون بگم که بیش از 80 درصد مردم جهان و به تبع آن ایران، از شغل خودشون راضی نیستن و این عامل بی انگیزگی افراد در انجام وظایف شغلی خودشون هس. مهمترین دلیلش عدم شناخت واقعی علایق، استعدادها و پیشبینی نکردن درآمد تو این شغله.
راستی آقا اگه بخوایم گرفتار اون 80 درصد نشیم باید چیکار کنیم؟
آفرین! سئوال بجایی بود. برای کسب بیشترین رضایتِ شغلی و لذت بردن از انجام وظیفه، باید 3 کار مهم را انجام بدین:
- شناسائی تمامی علایق خود: لیستی از تمامی علایق خود را روی کاغذی نوشته و هیچ علاقه ای را از قلم نیندازید.
- شناسائی استعدادها و توانمندیهای خود: از میان علایق خود نسبت به سنجش توانمندی ها و استعدادهای خود اقدام کنید و در مواردی که استعدادش را ندارید، خط بزنید.
- شناسائی مشاغل: نسبت به شناسائی و تحقیق در لیستی از علایق که در آنها استعداد دارید، قدم بردارید و یادتون نره که از لحاظ درآمد بتواند شما را اقناع کند.
هم پوشانی هر سه آنها (علاقه، استعداد و درآمد)، باعث ایجاد انگیزه و تلاش بیشتر برای کسب دانش، مهارت و تخصص لازم در دانشگاه و مراکز شده و این امر موجبات آرامش و آسایش خود، خانواده و ترقی و پیشرفت کشور می شود و بالاترین رضایت شما را نیز به همراه خواهدداشت. حالا ببینیم نظرای3 تن از بچه های «باشگاه برترین ها» چیه؟
- حسین مقدسی (رتبه4 ریاضی95): اینکه میخواهم در آینده چکاره شوم دغدغهام بود و پس از انتخاب هدف برای رسیدن به آن تلاش کردم. هدف داشتن به من انگیزه میداد و وقتی به هدفم فکرمیکردم باعث میشد برای رسیدن به آن زحمت بکشم و درس بخوانم.
- عرفان میران زاده (رتبه1 انسانی 96): علاقه به رشته تحصیلی بزرگترین محرک در موفقیتم بود.
- علی سالار حسینی (رتبه7 ریاضی97): پیشنهاد میکنم رشته خود را از قبل مشخص کنید. من خودم از سال دوم دبیرستان میدانستم که می خواهم در رشته مکانیک ادامه تحصیل دهم. این هدف گذاری به تمرکز و انگیزه من در کنکور کمک کرد.
علایقم را میدونم، میتونم روی کاغذ لیست کنم. مشاغل را هم میتونم با تحقیق و پرس و جو از اهلش بپرسم ولی نمیدونم در کدوم یک از علایقم استعداد و توانمندی دارم؟ و در کدوم از مشاغل موفق میشم؟ راستی آقا هنوز تکلیفم رو با خودم مشخص نکردم و شاید دلیل بی انگیزگی ام همین باشه.
هالند در نظریه خود، شخصیت افراد را بر شش نوع تقسیم می کند که عبارتند از:
🔸واقع گرا
🔸جستجوگر
🔸 اجتماعی
🔸قراردادی
🔸متهور(کارآفرین)
🔸هنری
این طبقه بندی ، کلی است و به طور جزئی تر، حدود ۷۲۰ الگوی مختلف شخصیتی را در بر می گیرد. با بررسی تاریخچه زندگی و مشاهده رفتار فرد می توان غلبه ی یکی از انواع شخصیتی را بر سایر انواع ملاحظه کرد. در عین حال ممکن است افرادی ترکیبی از هر شش نوع ویژگی شخصیتی فوق وجود داشته باشد. هالند معتقد است با مشاهده دقیق رفتار انسان می توان دریافت که یکی از این شش نوع ویژگی شخصیتی، نسبت به سایر انواع، غلبه بیش تری دارد. هر کدام از این انواع شخصیت، دارای خصوصیاتی هستند:
۱-واقع گرا:
❇️دارای تواناییهای ورزشی ، مکانیکی
❇️فاقد توانایی در ارتباط انسانی
❇️ارزش قایل شدن برای اشیای عینی قابل لمس( پول ، قدرت ، مقام )
💎ویژگی های شخصیتی:
🔸کم رو
🔸بافراست
🔸باثبات
🔸سازشکار
🔸 اهل عمل
🔸سرسخت
🔸 بی پیرایه
مشاغل مناسب:
شامل مشاغل مهارتی و فنی و بعضی از مشاعل خدماتی از قبیل: مهندس مکانیک، مهندس ماشین آلات سنگین، خلبان، تکنسین (در هر رشتهای)، تعمیرات و تأسیسات (در هر رشتهای)، جوشکار، تراشکار، افسر ارتش، فعالیت در حوزه تربیت بدنی، جنگلداری، مشاغل ایمنی تجهیزات، مبلمانسازی، ساخت و تعمیر ابزار آلات موسیقی و قالبسازی.
۲-تیپ شخصیتی جستجوگر:
❇️کارهایی انجام میدهند که به فکرکردن ، سازماندهی و درک موضوع نیاز دارد.
❇️ فاقد توانایی رهبری هستند.
❇️ برای علم ارزش قائل می شوند.
💎 ویژگی های شخصیتی:
🔸تحلیلگر
🔸کنجکاو
🔸مستقل
🔸هشیار
🔸منتقد
🔸پیچیده
🔸روشنفکر
🔸پررو
🔸محقق تواناییهای علمی و ریاضی
مشاغل مناسب:
مشاغل علمی و بعضی مشاغل فنی (پزشک، فیزیکدان، جراح، شیمیدان، دندانپزشک، ریاضیدان، داروساز، کارشناس علوم و فنون هستهای، مهندسی هوا و فضا، اقتصاددان، مهندس طراح سیستم، دامپزشک، زمینشناس، زیستشناس، نویسنده علمی، جامعهشناس، منجم، مهندس نرم افزار کامپیوتر، مهندس (عمران، الکترونیک، کشاورزی و…)، پژوهشگر روانپزشک، روانشناس، استاد دانشگاه، بیولوژیست، جغرافیدان)
۳-تیپ شخصیتی هنری:
❇️کارهایی انجام میدهند که جنبه حرف زدن و گفتاری داشته باشد.
❇️ برای کیفیات مربوط به زیباشناسی ارزش قائل می شود .
💎ویژگی های شخصیتی:
🔸خیال پرداز،
🔸بی نظم،
🔸پراحساس،
🔸آرمانگرا،
🔸خودانگیخته،
🔸مستقل ،
🔸اهل حرف،
🔸سازش ناپذیر،
🔸خلاق،
🔸درون گرا
مشاغل مناسب:
مشاغل هنری، موسیقی و ادبیات (معماری، طراح تبلیغات، فیلمنامهنویس، خوشنویس، شاعر، بازیگر، خبرنگار، روزنامهنگار، کارشناس میراث فرهنگی، داستاننویس، فیلمبردار، نوازنده، مردمشناس، باستانشناس، کارشناس علوم ارتباطات، مشاغل مربوط به هنرهای تجسمی، تزئینی و نمایشی، سردبیر مجله و روزنامه، طراح گرافیک، طراح لباس و مد، طراح صحنه، طراح داخلی، انیماتور، ویراستار، طراح صنعتی، طراح پارچه، کارشناس صنایع دستی، گرافیست رایانهای، مترجم زبانهای خارجی، نویسنده، روانشناس اجتماعی، کارشناس ادبیات فارسی، کارشناس ادبیات زبانهای خارجی، موسیقیدان / آهنگساز، کارگردان، نقاش، عکاس، کارشناس چاپ، کارشناس مرمت و احیای آثار باستانی، کارشناس فرش و طراح صفحات وب)
4-تیپ شخصیتی اجتماعی:
❇️دارای توانایهای تدریس
❇️ فاقد توانایی مکانیکی و علمی
❇️برای مسائل و فعالیتهای اجتماعی و کمک کردن به دیگران ارزش قائل می شود .
💎ویژگی های شخصیتی:
🔸خونگرم،
🔸دوستانه،
🔸صمیمی،
🔸اهل همکاری،
🔸صبور،
🔸سخاوتمند،
🔸مبادی آداب،
🔸آرمانگرا،
🔸امدادگر
مشاغل مناسب:
مشاغل مربوط به تعلیم و تربیت و رفاه اجتماعی (معلم، مدیر مدرسه، مربی الهیات و علوم دینی، مربی تربیتی، جامعهشناس، روانشناس، مشاور خانواده، مدیر مهد کودک، کارشناس کتابداری، مدیر بخش آموزش، مربی مهد کودک، فیزیوتراپیست، روانکاو، مدیر سازمانهای خیریه، استاد دانشگاه، پرستار، مورخ، مدیر کارگزینی، رئیس پلیس، کارشناس مطالعات خانواده، روانشناس صنعتی، مشاور تحصیلی، مشاور شغلی، کارشناس روابط عمومی، مددکار اجتماعی، کاردان بهداشت دهان و دندان، افسر پلیس، مامور آگاهی)
5-تیپ شخصیتی متهور:
❇️دارای توانایی رهبری ، سخن گفتن
❇️خودشان را فاقد توانایی علمی می پندارد.
❇️برای پیشرفت اقتصادی و سیاسی ارزش قائل می شود .
💎ویژگی های شخصیتی:
🔸اعتماد به نفس،
🔸جاه طلب،
🔸پرانرژی،
🔸سلطه جو،
🔸پرحرف،
🔸خوش بین،
#جذاب،
🔸هیجان طلب،
🔸ماجراجو،
🔸معاشرتی
مشاغل مناسب:
مشاغل مدیریتی و فروشندگی (مدیر بازرگانی، بازاریاب، رهبری، مدیر هتل و رستوران، کارشناس حقوق و علوم قضایی، دادستان، قاضی، مدیر امور جهانگردی، خرده فروش، رئیس دانشگاه، مترجم، کارآگاه خصوصی، مشاور املاک، مشاور مالی و سهام، تاجر، سیاستمدار، واسطهگر، مدیر منابع انسانی، مدیر دولتی، مدیر اجرایی، نماینده مجلس، مشاور مدیریت، مدیر شرکت خصوصی، مهماندار هواپیما، رئیس اتاق بازرگانی، سرپرست آموزش، حسابدار مالیاتی، بازرس بهداشت محیط کار، مدیر بانک، مدیر شرکت بیمه، مدیر خدمات مجالس و مهمانیها، مامور خرید، مامور فروش، وکیل، کارشناس علوم سیاسی، کارشناس روابط بینالملل، مدیر فرودگاه و مهندس صنایع
۶-تیپ شخصیتی قراردادی:
✳️کارهایی انجام میدهند که مستلزم اجرای قوانین،بدون ابهام و منظم باشد
✳️برای پیشرفت بازرگانی و اقتصادی ارزش قائل می شود.
💎ویژگی های شخصیتی:
🔸سازشکار
🔸مردعمل
🔸 انعطاف ناپذیر
🔸بدون قدرت تخیل
🔸دارای اصول ثابت
🔸منظم
🔸دوراندیش
🔸وظیفه شناس
🔸محتاط
🔸پیگیر
مشاغل مناسب:
مشاغل اداری و منشیگری (حسابدار، کارشناس امور اداری، کارشناس و مشاور مالیاتی، کارشناس امور گمرکی، دفتردار حقوقی / قضایی، کارشناس ثبت احوال، تحلیلگر امور مالیاتی، مسئول دفتر، کتابدار، امور بایگانی، بازرس پرواز، اپراتور، منشی دادگاه، تحویلدار بانک و تحلیلگر بودجه)
✳️علائق وتیپ شخصیتی من چیست؟ و در چه شغل هایی موفق خواهم شد؟
آزمون رغبتسنج «هالند» علائق و رغبتهای شما به مشاغل و رشتهها و زمینههای شغلی را مورد سنجش قرار میدهد. این آزمون شخصیت شما را در شش حیطه مورد ارزیابی قرار میدهد و به شما میگوید كه دارای چه تیپ شخصیتی هستید و به درد چه شغلهایی میخورید. برای اینكه بدانید در چه محیطهای شغلی موفقتر هستید، با مراجعه به آدرس اینترنتی مرکز مشاوره تحصیلی محمودی http://mahmoudi.adviseman.ir/ (محمودی 09143099175)،با علایق و تیپ شخصیتی خود آگاه شوید.
******************************************
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد