کشاورزی

کد مطلب:۱-۹۹/۰۷/۲۱

       ❇️مشاغل ۱۰ سال آینده-10 ❇️

               ? کشاورزی ?

افزایش جمعیت جهان که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050 حدود 2 میلیارد نفر دیگر به آن اضافه شود، نیاز به تأمین غذای بیشتر را افزایش خواهد داد. بشر برای اجتناب از قحطی جهانی باید به بخش کشاورزی توجه بیشتری را معطوف کند و در این راه چالش‌هایی جدی نظیر تغییرات آب‌وهوایی، خستگی و فرسودگی خاک، کاهش تنوع زراعی و انقراض برخی از گونه‌های گیاهی بر سر راه این بخش وجود دارد. مقابله با این چالش‌ها فناوری‌های نوین و درنتیجه تخصص‌های جدیدی را نیاز خواهد داشت. برخی از مشاغل نوظهور و یا رو به رشد در این حوزه به شرح زیر هستند:

✳️زیست‌بوم شناس کشاورزی (AGRICULTURAL ECOLOGIST):

این شخص علاوه بر آشنایی با مباحت زیست‌بومی کشاورزی باید در بحث دفع ضایعات تخصص داشته باشد و با توسعه اصول دفع ضایعات کشاورزی و بازیابی خاک آشنایی کامل داشته باشد.

✳️اقتصاددان کشاورزی (AGRICULTURAL ECONOMIST):  

متخصصی سطح بالا است که عملکرد رقابتی محصولات و هزینه اندوز بودن عملیات شرکت‌های کشاورزی را تضمین می‌کند. او عملیات شرکت‌های کشاورزی را به‌گونه‌ای تنظیم می‌کند که با نیازها و الزام‌های بازار متناسب باشد. مسئولیت مدیریت مخاطرات اقتصادی شرکت‌ها نیز با این متخصص است. افزایش حجم تولیدات کشاورزی در آینده و ضرورت تولید اقتصادی در این بخش اهمیت و تقاضا برای این شغل را افزایش خواهد داد.

✳️متخصص اطلاعات و مهندسی کشاورزی (AGRICULTURAL INFORMATICS AND ENGINEERNG EXPERT):  

این فرد نیز باید از تخصصی سطح بالا درزمینهٔ پیاده ساختن فناوری‌های نوین برخوردار باشد و با کامپیوتری کردن و خودکارسازی تأسیسات کشاورزی سروکار دارد. این تخصص نیز به دلیل ضرورت افزایش تولید محصولات کشاورزی در سال‌های آتی و لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در این بخش آینده روشنی خواهد داشت.

✳️اپراتور تجهیزات کشاورزی خودکار (AUTOMATED FARMING EQUIPMENT OPERATOR):

پیشرفت فناوری در بخش کشاورزی و خودکار شدن فرایندهای تولید نیاز به اپراتورهای هوشمند و کارآمد در این زمینه‌ها را افزایش خواهد داد. فرد متخصص در این شغل وظیفه مدیریت ماشین‌آلات خودکار مانند دستگاه‌های حسگر، پهپادها و ربات‌های کشاورزی را در مزرعه بر عهده خواهد داشت.

✳️کشاورز شهری (CITY FARMER):

متخصص در نصب و نگهداری امکانات کشاورزی صنعتی در آسمان‌خراش‌ها و پشت‌بام‌های آن‌ها در شهرهای بزرگ است. مزارع عمودی سازه‌های پایدار و سازگار با محیط‌زیست هستند که می‌توانند در زمینه‌های کشاورزی و دامداری در محدوده شهر مورداستفاده قرار گیرند. این سازه‌ها در آینده نزدیک بیشتر در دستور کار قرار خواهند گرفت. اولین مزرعه عمودی تجاری در سال 2012 در سنگاپور ساخته شد و در حال حاضر برای تولید مزارع آسمان‌خراش در کره جنوبی، چین، امارات متحده عربی، ایالات‌متحده آمریکا، فرانسه و سایر کشورها برنامه‌ریزی‌شده است. افزایش جمعیت و تراکم جمعیت شهری، لزوم توجه به مسائل زیست‌محیطی در شهرها و نیاز به بالا بردن راندمان تولید در واحد سطح نیز تقاضا برای کشاورزی عمودی را بیشتر خواهد کرد که به معنی رشد این شغل در آینده خواهد بود.

✳️کشاورز محصولات اصلاح ژنتیکی شده (GMO FARMER):

متخصص در به‌کارگیری محصولات اصلاح ژنتیکی شده در کشاورزی که با پیاده‌سازی یافته‌های زیست‌فناوری و خلق محصولاتی با مشخصات از پیش تعیین‌شده سروکار دارد. در حال حاضر حدود 11 درصد مزارع جهان زیر کشت محصولات اصلاح ژنتیکی شده قرار دارند و به‌مرور با ایمن شدن این فناوری و ایجاد اطمینان عمومی نسبت به‌سلامت محصولات کشاورزی فوق میزان کشت افزایش خواهد یافت که به معنی نیاز بیشتر به متخصصان این خوزه است.

?منبع:مشاغل آینده تا افق ۲۰۳۰، مدرسه تعالی رویای آینده وابسته به اندیشکده صنعت و فناوری

  • کشاورزی
  • مشاغل آینده

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

whatsapp