کد مطلب:۱-۹۹/۰۵/۱۳
❇️مشاغل ۱۰ سال آینده-6❇️
? آموزش ?
فناوری اطلاعات یکی از سریع الرشدترین بخشهای اقتصاد است. تغییرات رخداده در این بخش فرصتهای جدید و خارقالعادهای را به روی سایر حوزهها نظیر طراحی، حملونقل، مدیریت منابع، بازاریابی و آموزش بازکرده است. از سوی دیگر پیشرفتهای متعدد در حوزههای گوناگون علم و فناوری و فعالیت شرکتهای چندملیتی در مناطق جغرافیایی مختلف نیاز به آموزش را افزایش داده است. برخی از مشاغل جدید و آینده دار در این حوزه عبارتاند از:
?طراحی ابزار آموزش آگاهی (DESIGER OF CONSCIOUSNESS TRAINING TOOLS):
طراحی و خلق برنامهها و تجهیزات (برای مثال دستگاه بازخورد بیولوژیک) مورداستفاده برای آموزش چگونگی ورود به حالات پربار هوشیاری (تمرکز بالا، کسب آرامش، افزایش تواناییهای خلاق و غیره) وظیفه اصلی این شغل است. برای نمونه میتوان دستگاههایی را نام برد که به کاربر نحوه تعمق، آرامش و یا کسب آگاهی را آموزش میدهد. ازجمله آموزشهای مهمی که در آینده نقش خاصی برای ارتقای کلیه سطوح آموزشی ایفا خواهد کرد.
?خطیب زیستبوم (ECOPREACHER):
پیشرفتهای صنعتی، علیرغم مزایایی که دارند، و افزایش مصرفگرایی اغلب برای محیطزیست تهدید بهحساب میآیند. آموزش در این زمینه همواره اهمیت داشته است و لازم است بیشتر و گستردهتر شود. به همین دلیل تخصصی که این نیاز آموزشی را برآورده سازد در آینده بیشتر نیاز خواهد بود. ایجاد و اجرای برنامههای آموزشی علمی و عملی برای کودکان و بزرگسالان درباره رفتار مناسب جهت کاهش اثرات منفی بر محیطزیست (عدم مصرف بیرویه و مازاد، جداسازی زبالهها، سبک زندگی متناسب با محیطزیست و غیره) و برای شرکتهای صنعتی درباره عملکردهای صنعتی مناسب محیطزیست مهمترین وظایف این تخصص است.
?هماهنگکننده پلاتفورم آموزشی آنلاین (EDUCATIONAL ONLINE PLATFORM COORDINATOR):
متخصصی است که در نهادهای آموزشی و یا پروژههای آموزشی مستقل کار میکند و در زمینههای آموزش آنلاین، پشتیبانی توسعه دورههای آنلاین در موضوعات یا رشتههای خاص و سازماندهی و ترویج دورههای ویژه یا مسیرهای دانشگاهی استاندارد شایستگی بالایی دارد. این هماهنگکننده ارتباط میان معلمان و فراگیران را طی دورهها و روی پلاتفورمها اداره و نیازهای بهبود پلاتفورم را تعریف میکند. با توجه به اهمیت دورههای آموزشی آنلاین، این شغل نیز در آینده اهمیت بیشتری خواهد یافت
?طراح مسیر آموزشی (EDUCATIONAL PATHWAY DESIGNER):
متخصص ساخت مسیری آموزشی برای متخصصانی که تازه وارد حوزه کاری جدیدی شدهاند. این مسیر از مجموعهای از دورههای آموزشی ساخته میشود که توسط نهادهای آموزشی، ازجمله برنامههای آنلاین، مربیان، شبیهسازها، کارورزان و غیره فراهم آمده است. این متخصص بر اساس دورههای فوق نوعی مسیر آموزشی را طراحی میکند که در آن مسیر ویژگیهای فیزیولوژیک، توانمندیها و اهداف فرد تحت آموزش موردتوجه قرارگرفته است.
?آموزشدهنده بازی (GAME EDUCATOR):
بازی یکی از شیوههای آموزشی است که به شکل روزافزونی در آموزشوپرورش جهان، حتی برای بزرگسالان، موردتوجه قرار خواهد گرفت. این فرد در طراحی برنامههای آموزشی مبتنی بر فنون بازی که فرد آموزشگیرنده در آن مانند یکی از شخصیتهای بازی عمل میکند تخصص دارد. این متخصص بهتدریج جایگزین معلمهای سنتی خواهد شد.
?استاد بازی (GAME MASTER):
چنین فردی متخصص طراحی و سازماندهی بازیهای آموزشی (کسبوکار، تاریخ، علمی تخیلی و غیره) و پشتیبان بازی با استفاده از شبیهسازها است. پتانسیل آموزشی بازی از سال 2000 به بعد در کشورهای بسیاری موردمطالعه قرارگرفته است و اخیراً بازیسازی (بهکارگیری سازوکارهای بازی در فرایندهای جدی) روندی موردتوجه شده است. تمامی افراد و شرکتها و سازمانهایی که قصد دارند با استفاده از بازی کارکنان یا فرزندان خود را آموزش دهند به چنین تخصصی نیاز خواهند داشت.
?مربی تناسب ذهنی (MIND FITNESS COACH):
متخصصی که برای تربیت مهارتهای شناختی کارکنان (حافظه، تمرکز، تندخوانی، محاسبات ذهنی و مانند آن) با استفاده از برنامهها و وسایل خاص و توجه به روان و مقاصد کاربر برنامه طراحی میکند. این گروه از برنامهها نیز در چند سال اخیر ظهور کردهاند و رشد آنها با توجه به نیازهای آموزشی آینده جهان حتمی است.
?میانجی یا متعادلکننده (MODERATOR):
متخصصی که بحثهای گروهی حول موضوعی خاص یا فعالیتهای خلاقانه جمعی را برای کمک به یادگیری مطالب جدید حین فعالیتهای عملی سازماندهی میکند. مجموعهای از مهارتها در علوم اجتماعی، روانشناسی و بازاریابی وجود دارند که کسب آنها پس از اتمام دورههای آموزشی اهمیت فراوانی پیداکرده است و متعادلکننده باید تعادل میان آموختههای دانشگاهی و نیازهای نوین را برقرار سازد.
?سازمان دهنده آموزش پروژه (PROJECT TRAINING ORGANIZER):
فردی متخصص در طراحی و سازماندهی برنامههای تربیتی که بر آمادهسازی و اجرای پروژهها در بخشهای واقعی اقتصاد تمرکز دارد.
?منتور استارت آپ (STARTUP MENTOR):
واژههای منتور و استارت آپ جدید نیستند، اما در فضای خلاقانه و متکی بر نوآوری آینده اهمیت آنها هرروز بیشتر میشود. این متخصص در راهاندازی پروژههای استارت آپ، سرپرستی تیمهای استارت آپ جدید و آموزش مهارتهای کسبوکار به افرادی که میخواهند استارت آپ راه بیندازند تبحر دارد. در کشورهای پیشرفته منتورینگ به شکل تخصص توسعهیافته است، اما در بسیاری از کشورهای جهان این واژه و این مهارت هنوز ناشناخته است.
?منبع:مشاغل آینده تا افق ۲۰۳۰، مدرسه تعالی رویای آینده وابسته به اندیشکده صنعت و فناوری
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد