فناوری اطلاعات

کد مطلب:۱-۹۹/۱۱/۱۳

           ❇️ مشاغل ۱۰ سال آینده-22❇️

            ? فناوری اطلاعات?

#فناوری_اطلاعات یکی از سریع‌الرشدترین بخش‌های اقتصاد است و تغییراتی که در این بخش اتفاق می‌افتد فرصت‌های جدید و غیرقابل‌باوری را در حوزه‌های طراحی، حمل‌ونقل، مدیریت منابع و نیروی انسانی، بازاریابی و آموزش پدید آورده است. ارتباطات از راه دور، ارائه راه‌حل‌های دیجیتالی، افزایش شدید حجم داده‌ها، وسایل و نرم‌افزارهایی که در حوزه‌های مختلف به بشر کمک می‌کنند، مقابله با حملات سایبری، واقعیت مجازی نمونه‌هایی از این تحولات هستند که هرروزه در حال دگرگون کردن زندگی انسان‌ها هستند. در این حوزه هم‌اکنون مشاغل متعددی ظهور کرده‌اند و در آینده نیز چنین رشدی وجود خواهد داشت. نمونه‌ای از مشاغل جدید و یا رو به رشد در این بخش عبارت‌اند از:

✳️ #طراح_مدل_ابر_داده‌ها (BIG DATA MODEL DESIGNER):  

متخصصی است که طراحی سیستم‌هایی برای جمع‌آوری و پردازش آرایه‌های بزرگ داده‌های دریافتی از اینترنت را بر عهده دارد. توسعه مدل‌های تحلیلی و واسط‌های گردآورنده این داده‌ها نیز از وظایف این متخصص خواهد بود.

✳️ #کارآگاه_سایبری (CYBER DETECTIVE):

این فرد متخصص تحقیق در مورد جنایات اینترنتی است. او در علوم جنایی، تحقیق (کارآگاهی مدرن)، جستجو (ازجمله جستجو فعالانه از طریق حملات سایبری رسمی علیه مظنونین) و پردازش اطلاعات در اینترنت (تحلیلگر داده‌ها با مهارت‌های برنامه‌نویسی) تخصص دارد. کارآگاهان سایبری، در حقیقت، هم‌اکنون نیز وجود دارند و تقاضا برای آن‌ها در آینده حتماً رشد خواهد کرد.

✳️ #زبان_شناس_دیجیتالی (DIGITAL LINGUIST):  

فردی حرفه‌ای است که سیستم‌های زبان‌شناختی را برای ترجمه معنایی (ترجمه با توجه به زمینه و سایه‌های معنی) و پردازش اطلاعات متنی (ازجمله جستجو معنایی در اینترنت) توسعه می‌دهد. او همچنین واسط‌های ارتباطی جدید بین انسان و کامپیوتر را با استفاده از زبان‌های طبیعی توسعه می‌دهد.

✳️ #سرپرست_امنیت_اطلاعات (INFORMATION SECURITY SUPERVISOR):  

این شخص متخصص امنیت اطلاعاتی فرایندهای فناورانه تأسیسات صنعتی خودکار است. این سرپرست امنیت، حفاظت و پایداری عملیات سیستم‌های مدیریت فرایند را با تمرکز بر ردیابی هر نوع نقطه‌ضعف جدید تضمین می‌کند.

✳️ #معمار_سیستم‌های_اطلاعاتی (INFORMATION SYSTEMS ARCHITECT):  

فردی باصلاحیت برای طیف گسترده‌ای از عملیات مرتبط با سیستم‌های پردازش داده‌ها است که به‌طور ویژه پایگاه داده طراحی می‌کند، الگوریتم اقدام توسعه می‌دهد، دسترسی اثربخش کاربران به ذخیره داده‌ای را تضمین می‌کند و کیفیت و منطق ذخیره و استخراج داده‌ها را کنترل می‌کند. چنین شغلی هم‌اکنون در جهان موردنیاز است و در آینده با نفوذ فناوری اطلاعات به همه حوزه‌های فعالیت‌های انسانی نیاز به آن افزایش خواهد یافت.

✳️ #طراح_واسط (INTERFACE DESIGNER):  

توسعه واسط‌های ایمن، سازگار و متناسب کاربر برای تجهیزات، دستگاه‌ها و نرم‌افزار در سطوح گوناگون وظیفه این متخصص است. او در خلق واسط‌هایی که برای کاربران راحت‌ترین شرایط را ایجاد می‌کنند، مهارت بالایی دارد. طراح واسط شغلی موجود و محبوب است که در آینده با افزایش شدت تعامل انسان و ماشین محبوبیت بیشتری نیز خواهد یافت.

✳️ #ممیز_فناوری_اطلاعات (IT AUDITOR):

این فرد درزمینهٔ توسعه نرم‌افزار تخصص دارد. ممیزی سیستم‌های پیچیده فناوری اطلاعات، پردازش داده‌ها و ایجاد پایگاه تصمیم‌گیری بر اساس این داده‌ها وظیفه این شخص است. خطا یا انحراف چنین سیستم‌هایی آن‌چنان پرخطر است که ممیزی آن‌ها از دیدگاه امنیت نرم‌افزار روزبه‌روز اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

✳️ #خطیب_فناوری_اطلاعات (IT PREACHER):

متخصص برقراری ارتباط با مصرف‌کننده نهایی محصولات فناوری اطلاعات است که از طریق مکالمات برانگیزاننده درباره فناوری‌های پیشرفته افراد ملاحظه‌کار را به استفاده از راه‌حل‌های جدید ترغیب می‌کند. خطیب فناوری اطلاعات به مردم خواهد آموخت تا از نرم‌افزار و خدمات جدید برای کاهش شکاف‌های دیجیتالی استفاده کنند. فعالیت‌های مربوط به آموزش مردم هم‌اکنون نیز تحت عنوان سوادآموزی دیجیتالی به‌صورت داوطلبانه در حال اجراست اما در آینده نزدیک به شغلی واقعی تبدیل خواهد شد.

✳️ #طراح_واسط‌های_عصبی (NEURAL INTERFACE DESIGNER):  

متخصصی که برای کنترل کامپیوترها و ربات‌های خانگی و صنعتی واسط‌های سازگار با سیستم عصبی انسان طراحی می‌کند. او در این کار ویژگی‌های فیزیولوژیک و روانی کاربر را در نظر خواهد گرفت. امروز واسط‌های عصبی بیشتر برای تفریح استفاده می‌شوند. در آینده کاربردهای این واسط‌ها برای استفاده از دستگاه‌های بسیار پیچیده به‌شدت گسترش خواهد یافت

✳️ #وکیل_آنلاین (ONLINE LAWYER):  
فردی که درگیر شکل‌دهی به تعاملات حقوقی بر روی اینترنت (ازجمله در جهان‌های مجازی) و ایجاد سیستم‌های حمایتی قانونی برای افراد و اموال در اینترنت (شامل اموال مجازی) است.

✳️ #مشاور_امنیتی_پروفایل_شخصی (PERSONAL PROFILE SECURITY ADVISOR):

ارائه مشاوره درزمینهٔ امنیت اطلاعات به کاربران اینترنت وظیفه این فرد است. او تصویر اطلاعات فعلی مشتری را بر اساس تمام اطلاعات موجود در اینترنت گردآوری و فعالیت‌های مشتری در اینترنت را ازنظر نقاط ضعف، محرمانه بودن و امنیت عمومی بررسی می‌کند. این فرد در صورت درخواست مشتری، نقاط ضعف او را حذف، اطلاعات کاربر در اینترنت را ویرایش (یا حذف) و تصویر اطلاعات مشتری را پیکره‌بندی می‌کند.

✳️ #تکنیسین_اینترنتی_محیط_هوشمند (SMART ENVIRONMENT CYBER TECHNICIAN):  

متخصصی که وظیفه او پرداختن به سطوح پایین زیرساخت اطلاعاتی و تضمین امنیت بخش‌های اختصاصی شبکه در همین سطوح است

?منبع:مشاغل آینده تا افق ۲۰۳۰، مدرسه تعالی رویای آینده وابسته به اندیشکده صنعت و فناوری

  • فناوری اطلاعات
  • مشاغل آینده

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

whatsapp